Hiker Girls Danmark

Vores vandrehistorie starter tilbage i sommeren 2016, da vi begge gik ledige. Vi begyndte med små daglige gåture i lokalområdet, for at holde os i gang, og langsomt udviklede vi vores interesse for at vandre. I weekenderne pakkede vi derfor bilen og kørte mere eller mindre spontant på kryds og tværs af landet, hvor vi vandrede om dagen og overnattede bag i bilen. Vi blev bidt af disse road trips, og før vi så os om, lå vi hver aften i bilen og lagde planer for vores næste vandretur.

Motion for krop og sjæl

For os er vandring motion for både krop og sjæl. Det er kort og godt det, der motiverer os til at tage vandrestøvlerne på. Som udgangspunkt er vandring en let motionsform, men vi er stødt på masser af udfordringer undervejs, hvor fysikken er blevet sat på prøve. At sætte én fod foran den anden kræver ikke den store styrkeprøve, men at gøre det mange kilometer i træk kræver udholdenhed.

Vores bedste samtaler er dem, vi har, når vi vandrer. Når vi går, går snakken også, og på en helt anden måde, end hvis vi sad hjemme i sofaen. Vi får drøftet dagligdagen og familielivet, talt om drømme og planer, snakket i øst og vest – og indimellem går vi også blot side om side i stilhed.

Projekt Hærvejen

Vores første store vandre-projekt var Hærvejen. Da vi til daglig er så heldige at kunne kalde os mødre, kunne vi selvfølgelig ikke rykke flere uger ud af kalenderen for at tage hele turen i et stræk. Så vi delte ruten op i 4 etaper, og tog en etape ad gangen, når muligheden var der. Det betød også, at vi kom til at opleve Hærvejen på flere forskellige årstider og under meget forskellige vejrforhold.

Etaperne havde det til fælles, at uanset hvor vi kom hen, blev vi mødt med stor gæstfrihed og hjælpsomhed. Det er en af de ting, der for os kendetegner Hærvejen. Folk er åbne og venlige ud over, hvad man kan forvente. På første etape – i vinterferien 2019 – startede vi i Frederikshavn uden et sted at overnatte. Vi spurgte om overnatningsmuligheder på Facebook, og ganske kort efter meldte der sig en venlig sjæl og tilbød en varm seng, mad og godt selskab. Herberger, der normalt er lukket i vintertiden, åbnede op for os. I et par tilfælde måtte vi booke værelser på Airbnb. Også her blev vi mødt med varme, tilbud om aftensmad og lange snakke over spisebordet.

En anden ting Hærvejen har givet os, er større indblik og større kendskab til Danmarks historie. Kirkerne er en naturlig del af pilgrimsvandring, og derfor mødte vi mange af dem hele vejen nordfra og ned til grænsen. De fascinerede os ved deres forskelligheder i konstruktion og byggestil. Den mest betydningsfulde af alle var naturligvis Viborg Domkirke, hvilken også var en af de få kirker, der var adgang til. Vi nåede frem til Viborg i påsken 2019 og overværede her en smuk påskegudstjeneste.

Fra gravhøjene, der dominerer i nord, over istidens spor over den Jyske højderyg til den gamle grænse ved Kongeåen fortæller den danske natur en historie, som ikke kan sammenlignes med det, vi læser i historiebøgerne. At gå der, hvor tingene er sket, giver en meget større forståelse for, hvorfor Danmark ser ud, som det gør. Det gælder også de begivenheder, der er foregået i landet gennem tiderne. Skibet i Jelling, der skulle fragte de døde vikinger til dødsriget. Badebassinerne ved Gudenåen, hvor folk brugte sommerdagene under krigen på badning. De mange monumenter i Sønderjylland, der bekræfter og fejrer Genforeningen.

Vi har fået masser af oplevelser med hjem i rygsækken, og fortællinger til det næste lange stykke tid. Hærvejen er kun en lille del af alt det, Danmark har at byde på, men den fortæller en stor del af Danmarks historie.

Viborg Domkirke

Næste mål på bucketlisten

Vores næste store projekt bliver Mammutmarchen i København til sommer. Her skal vi gå 100 km inden for 24 timer. Vi har allerede gennemført en marathon på Lille Mammut i Hamburg. Nu bruger vi tiden indtil sommer på at træne op til de 100 km. Med masser af spændende vandreruter på bucket listen, kommer vi helt sikkert godt rundt i Danmark det næste stykke tid. Måske vi på disse ture ender med at overnatte i en af jeres baghaver. Tak for et super godt koncept.

Artikel af

Lotte og Marion

Instagram: @hiker_girls_danmark

Facebook: @hikergirlsdanmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *